Cum să muncesc?

Îmi amintesc cum, încă de mic copil, se întâmpla ceva cu mine când părinții mă puneau să fac ceva treabă. Nu vă gândiți că îmi puneam o pelerină de super erou și făceam treaba ca și cum aș fi rezolvat o problemă a omenirii. Aa da… și aproape niciodată nu făceam când trebuia. Totul era făcut într-o constantă amânare, iar ca stare interioară, cu foarte mulți nervi și ofticat peste măsură…Asta se întâmpla chiar și după ce tata, observă această atitudine nocivă (atât pentru ceilalți, dar mai ales pentru mine) și îmi dă una din cele mai puternice lecții. Când spui că un copil ia o lecție puternică de la tatăl său, la ce te gândești? La o bătaie bună? Dacă da, eu zic că o meritam, dar tata a procedat altfel.

Vreți să vă mai țin puțin în suspans, sau să aflați lecția?

Ok, voi ați vrut. Această lecție, îți poate schimba viața, indiferent de vârsta pe care o ai. Da, cred că orice om, cât timp trăiește are datoria să învețe și să muncească din greu pentru a se dezvolta.

Și totuși, există vreo lecție/metodă prin care eu să muncesc cu drag? Experții lumii spun că dacă nu îți place ceea ce faci, să nu faci acel ceva, sau chiar dacă ești obligat să îl faci, ei spun să îl faci cu gândul la ceea ce îți place ție… Eu, în schimb am aflat că experții aceștia îți recomandă ceva ce noi deja avem, pentru că noi ne naștem cu starea asta visătoare și leneșă. Iar ce am mai observat e că ceea ce ne place nouă vine de cele mai multe ori din știință. Adică, îmi place ceea ce știu deja să fac. De ce zic asta? E simplu, plăcerea adevărată vine în momentul finalizării unui proces. Știu că e greu să îți placă să cureți în fiecare zi la animale, dar când procesul ajunge la final, sau mai bine zis, la mine/tine în stomac e o bucurie aparte. Nu se poate compara roșia din gradina mea cu cea cumpărată, din grădina/ferma altcuiva.

Deci, cum muncesc? Poți să îți folosești și un indicator de performanță: un fir de par alb pe săptămână.

Iar lecția e: „tot ce faci, fă ca pentru Domnul!”

1 thought on “Cum să muncesc?”

  1. Într-adevăr, simțim lipsa bucuriei atunci când facem un lucru care nu ne face plăcere
    Doamne, ajuta-ne ca tot ce facem sa facem ca pentru Tine!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: