Intersecțiile

Este cu adevărat uimitoare o intersecție. De ce? Pentru că ne dă posibilitatea să ne reevaluăm poziția, iar în cazul în care direcția nu e cea potrivită să ne schimbăm traiectoria, sau direcția de mers. Există totuși anumite aspecte legate de intersecție:

  1. Nu ai voie să întorci într-o intersecție. Pentru a întoarce ai nevoie de încă 3 intersecții. Nu vorbim despre sensul giratoriu, ci strict despre cele clasice și anume cele de tip cruce, pentru că avem în vedere acea „răscruce de drumuri”. Da, unii șoferi întorc într-o intersecție, mai ales când ea nu este foarte circulată, dar aceasta dă dovadă de lipsă de etică.
  2. Nu ai voie să staționezi în interiorul acesteia. Da, chiar e recomandat să îți planifici din timp decizia, dar in cazul în care nu ai făcut-o până să ajungi la ea, decizia trebuie luată imediat, în acest caz, un semafor ar putea fi cel mai bun prieten al tău, avesta oferindu-ți un timp extra, bonus. Dar odată ce ai ajuns la ea, trebuie să decizi, altfel vei încurca traficul.

Locul nașterii accidentelor, este provocat, în peste 80% din cazuri, în jurul, sau în interiorul unei intersecții. Și acum haide să vedem și de ce. Chiar dacă am mai zis mai sus despre planificare, fiind atât de importantă, o vom repeta. Dacă nu planifici, te vei stresa inutil, iar pe lângă aceasta, ajungi să transferi stresul și celorlalți colegi, în preajma intersecției.

Hai să fim ceva mai convingători: dacă nu planifici, stai acasă! Pentru că riști să staționezi în intersecție, chiar din cauza terminării combustibilului.

Viața noastră este acum distorsionată extrem de puternic de tot felul de gadgeturi și unelte ce vor să ne facă viața mai ușoară. Da, este extrem de ușor să ajungi la destinație acum, cu GPS-ul, sau să nu rămâi fără combustibil în rezervor, când ai un senzor și un indicator de nivel. Dar, intersecțiile personale, sau mai bine zis, cele spirituale, nu sunt deloc ușoare. Ce este cu adevărat interesant e faptul că nici nu ar trebui să fie ușor. Greul ne face mai puternici și nu ușorul. Vrei să îți fie cu adevărat utilă (în vederea dezvoltării personale) excursia? Educă-te, planifică, acționează și savurează călătoria, iar indicatorul că ești pe drumul bun să fie tocmai replica aceasta: „e greu!!!

1 thought on “Intersecțiile”

  1. Super articolul. Foarte fain transmis mesajul prin exemplul cu „intersecțiile”.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: