Cum se eliberează drumul?

high angle shot of cars on road
Cum se eliberează drumul?

Imaginea nu prezintă cu acuratețe ideea din titlu, ea prezentând corect doar un singur detaliu: când drumul din fața mea e plin, ca în imaginea de mai sus.

Restul detaliilor urmează să le prezentăm folosind cuvintele.

Dacă drumul e în vale, parcă e mai simplu, pentru că mașina merge dacă eliberez frâna.

Pe când, dacă drumul e în rampă (sau popular: în deal), atunci va trebui să mă folosesc de puterea motorului să înaintez un pic, apoi să mă opresc. Iar plecarea de pe rampă e mult mai grea, dacă mașina mea are o cutie manuală și un ambreiaj, pe care eu trebuie să-l apăs.

Și, în timp ce urc, bară la bară, mergând doar câțiva centimetri, apoi iar opresc, îmi vine în gând să aleg alt drum, ca și alternativă, ori, îmi dau voie să visez la cum ar fi ca drumul, sau măcar dealul acesta să fie complet liber.

O strategie ar putea fi aceasta: studiază comportamentul celorlalți participanți la trafic, și evită să fii pe drum, când majoritatea îl folosesc. Pentru aceasta, vei avea nevoie să te uiți mai atent și la administrarea timpului din viața ta.

Dar aceasta și alte tipuri de astfel de strategii, chiar dacă sunt bune, nu ne dorim să tratăm aceasta aici, ci, ne dorim să vedem soluția lui Dumnezeu.

Cum ne eliberează drumul Dumnezeu?

Punând un șanț pe marginea drumului. Șanțul e unul modern, din ciment, curat, drept și bine nivelat.

Și acolo văd că se aruncă un om și stătea pe burtă cu fața în jos, cu gura deschisă și cu bărbia atingea fundul șanțului.

Apoi, de sus, începe să curgă, dintr-un rezervor, un fir ca de izvor, de alcool.

Când începe să curgă, în spatele primului venit în șanț, vine un altul și se așează în aceeași poziție. Apoi încă unul și încă unul, că șanțul se umple. Stăteau de acuma unul peste altul, precum cărămizile zidite.

Și imaginea care urmează este una cât se poate de grețoasă. Dar, este o piesă importantă, ce trebuie descrisă.

Cei mai de sus, consumau lichidul care curgea din rezervor. Îl procesau, apoi îl elimanau. Ca următorii să consume, ceea ce aceia de mai sus vărsau.

Când omul cu rezervorul de sus a văzut că șanțul e atât de plin, a dat drumul la maxim la rezervor.

Dar, până ce lichidul să-i astupe pe oamenii din șanț, eu întreb: „ar trebui să-i ajut?”.

La care Domnul spune: „Oamenii aceștia au vrut să meargă acolo, dacă îi scoți de acolo, te vei murdări, îi vei supăra, ba chiar, poți cădea și tu. Eu am pus șanțul acolo, pentru cei cărora nu le place drumul și dealul Meu.”

Și oamenii din șanț au fost acoperiți de lichid.

Acum, Domnul mă duce să văd ce e cu acel lichid, pe care oamenii, de bună voie, s-au îngrămădit să-l primească și să-l consume (chiar și procesat înainte de alții).

Lichidul într-adevăr conținea alcool, dar eu am să descriu întreg procesul pe care Domnul mi l-a arătat.

Era un grajd mare, plin cu cai. Iar omul de la robinetul rezervorului, l-am văzut în acel grajd, oferind o băutură alcoolică, din sticlă, fiecărui cal în parte. Îl ajuta pe el, efectul pe care îl avea asupra calului.

Apoi, calul când urina, era un șanț ce strângea tot lichidul și intra într-un rezervor identic cu cel care era în deal…

Hmm…Dar revenind la drum, acum mașinile nu mai merg deloc, pentru că toți oamenii din ele, acum sunt imersați, în șanț.

Acum, Domnul îmi vorbește așa: ”Urcă-te în mașină, pentru că vine echipa de curățare a străzii și orice mașină fără șofer în ea, va fi îndepărtată de pe drum.”

Mă urc și după câteva clipe de așteptare, în care eram emoționat, vine echipa de curățare, din spate și eliberează toată strada, într-un timp extrem de scurt (cam cât îți ia să clipești din ochi).

Uau! Drumul acum e liber. Pornesc atent, dar liniștit și urc tot dealul, trecând pe lângă omul cu rezervorul și aruncându-i o privire deloc prietenoasă. La care Domnul îmi spune: „tu n-ai treabă cu el, pentru că Eu i-am permis aceasta.”

Cât de mari și cât de nepătrunse sunt lucrările Tale, Doamne al oștirilor!

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: