De ce vin atâtea necazuri în familie?

diamond ring between a pair of heels
De ce vin atâtea necazuri în familie?

Necazurile vin în familie pentru noi, nu împotriva noastră, chiar dacă, de cele mai multe ori, necazul ne atacă fizicul nostru, sau sufletul nostru.

Dar toate acestea sunt oportunități și binecuvântări pentru noi, deoarece duhul nostru este întărit și crescut.

Acum, dacă am citit cu atenție și am înțeles bine ce scrie mai sus, haideți să vedem cum vin de obicei necazurile și cum reacționăm noi față de ele.

Imaginea de la Domnul arată cam așa:

O pereche de ghete, cu o talpă mare, botocănoasă și înaltă (10-15 cm). Aceste ghete au fost îmbrăcate cu un strat de aluminiu, făcându-le strălucitoare, ușor de curățat, solide și impermeabile.

Acum, necazul este simbolizat de-o baltă ce ascunde o zonă mâloasă. În primă fază, aud o voce mândră care zice: ”Papucii aceștia sunt puternici și înalți! Cu ei trec ușor peste orice baltă!”

Dar ce să vezi? Papucii se blochează în noroi și când picioarele forțează un pic, bucata de aluminiu cade de pe papuci. Apoi presiunea devine și mai mare, când apa începe să intre în papuci, iar, în loc să iasă, papucii se afundă și mai adânc în noroi.

Așa că, acea persoană devine disperată să scape din acea capcană, iar soluția pe care o aude e simplă: ”Dezleagă papucii și sari din ei!”.

Și cum dorința de a scăpa depășește orice conta și avea valoare înainte, se dezleagă legăturile papucilor și dintr-un salt ieși din papuci, în picioarele goale.

Astfel se bucură acea persoană de faptul că a scăpat din necaz, sărind și lăudând pe Dumnezeu pentru eliberarea făcută de El, fără să-i mai pese de faptul că ghetele acelea au fost pierdute, ori că acum era cu picioarele goale.

Bucuria izbăvirii a înghițit tot necazul, cu toate efectele lui negative!

Dar ce reprezintă acei papuci înalți, aparent solizi și strălucitori?

Mândria noastră și încrederea noastră în soluții omenești.

În schimb, Dumnezeu pentru că ne iubește, El știe că noi, purtând acești papuci ai mândriei, ne vom grăbi spre moartea veșnică. Așa că, El începe să ne vorbească.

Numai că, noi, fiind prea prinși și orbiți de rutina noastră, nu putem vedea și nici nu putem auzi glasul lui Dumnezeu.

Așa că, El va îngădui necazul în viețile noastre (ce NU va depăși puterile noastre), ca să ne oprim, să ne smerim și să ne întoarcem la Dumnezeu. Iar dacă facem aceasta, vom păși, înaintând pe Cale, prin credința în Domnul Isus Hristos plini de bucurie. Dacă nu, vom rămânea în noroiul care devine din ce în ce mai adânc, mai strâmt și mai întunecos.

Un părinte spune că ar vrea să își cruțe copiii de necazuri, dar, în același timp, omul, pentru că este îndărătnic, ca să crească trebuie să se smerească mai întâi. Și, ca să se poată smeri cu adevărat, de cele mai multe ori, are nevoie de necazuri. Și unde ne spune și Biblia că vom avea sigur necazuri? În familie!

Atunci, cine va vrea să crească, să se căsătorească și să urmeze toate principiile Biblice!

Poate că merită subliniat că acea bucată de aluminiu, care a căzut prima e soluția la îndemână, pe care o avem în casă. Dar, în fața unui necaz mai mare, noi apelăm la ea prima dată și astfel ea cade prima, când vedem că nu are niciun efect benefic.

Astfel ajungem să apelăm la oameni specialiști. Iar când vedem că nici omul nu are soluție, abia atunci ne smerim și-L rugăm pe Dumnezeu să se îndure de noi.

Și prin aceasta e subliniat cât de mult ne punem noi încrederea în puterile și cunoștințele noastre omenești.

Acum, dacă ai profitat de această oportunitate și Dumnezeu a făcut o minune în casa ta, spune-o fiecărui membru din casa ta și spune-o în așa fel încât și copiii copiilor lor să povestească minunea pe care Dumnezeu ți-a hărăzit-o.

Domnul Isus Hristos să ne umple inimile cu harul și pacea Lui! Amin!

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: