Lăudați pe Domnul căci El este cel mai bun!

a person s palm with letters
Lăudați pe Domnul căci El este cel mai bun!

Majoritatea psalmilor ne îndeamnă să-L lăudăm pe Domnul! Numai că mulți nu mai citesc psalmii, în zilele noastre. Preferă să se umple cu tot felul de gunoaie, numite pe nedrept știri.

Și nu zic că nu ar fi știri, dar, când au ajuns să fie atât de multe canalizări de mass media, care iau gunoaiele și le varsă în aceste canalizări, pe care ei le numesc canale de informare, ce își propun să manipuleze ascultătorul, pentru a obține ceva mai valoros decât i-a furnizat, pot numi această acțiune o escrocherie, ce vinde gunoaiele ca și cum ar fi adevărate valori, în timp ce valorile le evită, pentru că nu sunt profitabile pentru acest gen de afacere.

Așa ajung să fie înșelați oamenii din media să creadă că ceea ce fac ei, e cumva mai important decât sensul vieții în sine.

Și, cum ei generează și vedetele după modelul lor de afacere, fac pe mulți să cadă în păcatul idolatriei.

Așa că, zic să ne uităm la ceva din oferta oamenilor.

Dacă îți place fotbalul, ești invitat să te uiți la tot felul de campionate, cu jucători din toată lumea, poate poate îți vei alege un idol de acolo. Iar dacă nu îți trece prin cap să îți faci un idol tu, îți vor furniza ei tot felul de top-uri de cei mai buni jucători.

De exemplu, în ultimii ani, Messi și Ronaldo erau considerați de media cei mai buni jucători din lume.

Pe oricare l-ai fi ales ca fiind idolul tău, ai numai de pierdut.

Pentru că, dacă cad în această capcană, nu fac altceva decât mă secătuiesc de resursele mele, obținând nimic valoros în schimb.

Maximul pe care îl voi primi va fi o mică plăcere de-o clipă, ce este urmată de un gust amar.

Dar uite, dacă devin să spunem fanul lui Ronaldo, voi încerca involuntar, sau voluntar să semăn cât mai mult cu el. Voi cumpăra hainele cu numele și numărul lui. Voi citi mai multe despre el. Voi încerca să fac unele din schemele lui și așa mai departe.

Cred că suntem cu toții de acord, ca dacă eu fac aceasta, pe mine mă costă energia mea, timpul meu și chiar banii mei.

Acum, ce face el pentru mine, dacă eu mă cheltui așa de mult pentru el?

Păi, îmi ia în mod indirect banii (salariile mari ale fotbaliștilor înseamnă de fapt că au un număr mari de fani, de pe urma cărora nu doar fotbalistul face foarte mulți bani, ci și o grupare întreagă de oameni. Și dacă mă cheltui și mă sacrific foarte tare, poate că mă voi întâlni o dată cu el, să fac o poză și el să-mi mâzgâlească un obiect, oferindu-mi un autograf.

Deci, ce câștig eu concret din asta? La modul obiectiv, chiar nimic util.

Viața mea devine chiar mai slabă, cu cât sunt un fan mai înfocat al unui om, sau a unei instituții create de om.

Acum, vreau să văd unde găsesc ceva valoare.

Dacă mă duc la Domnul Isus Hristos și îmi pun toată încredere în El, ca să fiu salvat din această lume plină de răutate, greutăți și suferințe, El, care este Cel mai mare din întreg universul, vine la mine, un nimeni și mă iartă de toate păcatele mele, mă luminează, mă eliberează de rău și îmi oferă în dar viața veșnică, iar aici, mă binecuvintează cum nici prin minte nu-mi putea trece vreodată.

Și mai presus de acestea, El, cel mai mare, vine și locuiește cu mine și în mine timp în care eu simt iubirea Lui din plin și mă molipsește și pe mine.

Da! Mă molipsesc de bunătatea Lui! Și vreau să-L cunosc și mai mult ca să pot să înțeleg și mai bine bunătatea și iubirea Lui!

Și El, când eu caut înțelpciunea, priceperea și apropierea de El, Domnul se bucură și îmi împlinește dorințele și cererile mele, care duc la bine.

Deci, viața mea, nu doar că e mult mai bună din toate punctele de vedere, obiectiv vorbind, eu ofer așa de puțin, iar El îmi oferă prea mult.

Prea mult îmi dă El mie…

Doamne, Tu chiar ești cel mai bun!

Laudă Ție Doamne!

Și chiar dacă m-aș cheltui cumva cu ceva, El îmi răsplătește înmiit! Laudă Ție, Doamne!

Cu cât Îl laud pe El mai mult, cu atât vreau să mă smeresc, să mă pocăiesc, să mă curățesc, să mă sfințesc și să fiu un copil mai ascultător și mai supus de Dumnezeu, Tatăl nostru ceresc!

Închei cu un pasaj din Biblie, care descrie concret cum e în Rai:

După aceea m-am uitat și iată că era o mare gloată pe care nu putea s-o numere nimeni, din orice neam, din orice seminție, din orice norod și de orice limbă, care stătea în picioare înaintea scaunului de domnie și înaintea Mielului, îmbrăcați în haine albe, cu ramuri de finic în mâini, și strigau cu glas tare și ziceau: „Mântuirea este a Dumnezeului nostru, care șade pe scaunul de domnie, și a Mielului!”

Și toți îngerii stăteau împrejurul scaunului de domnie, împrejurul bătrânilor și împrejurul celor patru făpturi vii. Și s-au aruncat cu fețele la pământ în fața scaunului de domnie și s-au închinat lui Dumnezeu și au zis: „Amin. Ale Dumnezeului nostru să fie lauda, slava, înțelepciunea, mulțumirile, cinstea, puterea și tăria în vecii vecilor! Amin.”

Apocalipsa 7:9-12 VDCC

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: