Examenul

În România, elevii au intrat în cea mai lungă vacanță. Bine, nu se vor putea bucura prea mult de ea, deoarece libertatea lor nu va fi la capacitatea maximă.

Totuși, pentru cei care au de dat: examenul de bacalaureat și tratarea națională, școala va reîncepe. Elevii vor veni, pentru 2 săptămâni la școală, să se pregătească de examen.

În timp ce analizam declarațiile, cum că nu vor putea intra într-o clasă mai mult de 10-11 copii, mi-a venit o întrebare:

Examenul va fi mai ușor de trecut?

Urmează o glumă. Sper să o identifici și să îți redeschidă apetitul pentru râs.

Respectarea distanței sociale înseamnă să păstrez cel puțin un metru jumătate de o persoană străină.

Arătătorul are 1 metru lungime. Deci există o problemă majoră:

Profesorul nu va putea să oprească din copiat, pe un copil deoarece, asta ar însemna să se apropie de acesta, la o distanță ilegală.

Iar, ca și bonus, deoarece legea impune ca de la 15 mai să purtăm măști obligatoriu, la interior, nu vei putea ști/dovedi că cineva șoptește.

😁

Gata cu glumele. De acum putem trece la subiect.

Există șanse ca examenul să fie mai ușor, fiind anunțat că mai multe subiecte au fost eliminate.

Totuși, o abordare superficială sună cam așa: „sigur trec!”. Cu astfel de abordare, nu doar că se introduce ideea de a „mă culca pe-o ureche”, sau „să mă relaxez mai mult decât trebuie”, ci risc să nu iau cel mai important examen din viața mea.

Cum adică cel mai important examen din viața mea?

Chiar dacă există și un sens spiritual aici, pentru cei ce au în față examenul, răspunsul este următorul: „dacă nu treci de acest examen, nu vei putea să te mai întâlnești cu un examen mai important decât acesta, pe această traiectorie!”

În schimb, aceasta trebuie văzută, ca pe o oportunitate unică, de a alege să mă concentrez pe învățat și înțeles, ca să iau o notă cât mai mare.

Să nu uităm că un examen mai ușor, aduce mai multe rezultate foarte bune, astfel va crește concurența.

Totuși, această abordare, dacă o lăsăm așa nu este una completă.

Pentru a trata corect subiectul trebuie să luăm în calcul și cazul în care examenul va fi mai greu.

Șansele sunt de cel puțin 50%.

Nu e la fel să gândești când creierul primește un oxigen rărit de-o mască. De fapt, noi masca o purtăm în cazul în care facem chestii automatiste. În schimb, la un examen, în care ai nevoie să îți folosești creierul la capacitatea maximă, el va cere o cantitate mare de aer puternic oxigenat.

Îmi aduc aminte că după examenul de bacalaureat de la matematică, eram buimac de cap. Și nu purtasem nicio mască.

O altă situație ar putea fi dată de mirosul prea puternic al dezinfectanților.

Iar pentru a putea evita aceste pericole, trebuie exersat atât de mult, încât exercițiile să fie făcute cât mai ușor. Să îmi pară un automatism, cazul în care trebuie să rezolv o integrală/problemă/exercițiu.

Acum, să revenim la partea spirituală. Cei mai buni elevi, caută din timp să se pregătească, ca indiferent de vremuri, ei sunt în permanență pregătiți.

În schimb, la polul opus, sunt cei care lasă totul pe ultima clipă crezând că „merge și-așa”, sau „voi fenta eu sistemul”.

Iar cât despre abordarea: „nu există acest examen, nu mă interesează”, examenul este picat 100%. Același rezultat îl obțin și cei care încearcă să fenteze, sau să coboare standardul!

Cât despre noi, abordăm în toate, categoria „tocilarilor”, arătați cu degetul, pentru că vrem să trecem examenul final, nu să fim lăudați de oameni.

Eu personal, aleg să fiu lăudat de Dumnezeu!

Cuvântul lui Hristos să locuiască din belșug în voi în toată înţelepciunea. Învăţaţi-vă și sfătuiţi-vă unii pe alţii cu psalmi, cu cântări de laudă și cu cântări duhovnicești , cântând lui Dumnezeu cu mulţumire în inima voastră. Și orice faceţi, cu cuvântul sau cu fapta, să faceţi totul în Numele Domnului Isus și mulţumiţi , prin El, lui Dumnezeu Tatăl.

Coloseni 3:16‭-‬17 VDC

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: