Experimentul cu Jeleul, Salteaua și Placa Flexibilă

pensive ethnic man listening to answer in paper cup phone

Experimentul cu Jeleul, Salteaua și Placa Flexibilă

Au fost invitați oamenii să participe la acest experiment.

În fața lor erau cele 3 elemente: un jeleu pe o farfurie, o saltea cu arcuri și o placă destul de mare, dar nu groasă, nici transparentă, dar nici complet opacă, flexibilă.

Acest experiment s-a desfășurat într-o hală destul de mare ca suprafață, dar și cu o înălțime considerabilă.

Ca și sarcină, participanților li s-a spus astfel: ”găsiți o întrebuințare firească, dar și benefică pentru aceste elemente.”

Au fost mai multe încercări, dar totuși, la aceasta au rămas, fiind cu toții de acord că ar fi cea mai potrivită.

Jeleul l-au mâncat. Burțile li s-au umflat, apoi, au început să joace precum jeleul în farfurie.

Salteaua au zis că este pentru câini, ca pe ei să nu-i mai doară spatele, deoarece, de când îi știm noi, tot numai pe tare dorm câinii.

Iar placa flexibilă au prins-o pe un perete al halei, pentru că, au zis ei: ”placa asta flexibilă, va face ca hala în care ne aflăm să fie una capabilă să ne protejeze de orice pericol, așa că, vom rămâne aici, în siguranță.”

Dacă erai acolo, ai fi fost de acord cu această soluție? Dacă da, de ce? Iar dacă nu, cum ai fi făcut? Și dacă vrei să împărtășești răspunsul, îl poți scrie mai jos, în zona de comentarii.

Și pentru că nu vreau să influențez comentariile, voi scrie doar câteva rânduri, legate de soluția deja prezentată.

Primul și singurul gând legat de această soluție a fost acesta: ”Aș putea învăța ceva din asta? Dacă da, cu ce o leg de Biblie, ca să fiu sigur că înțeleg și analizez în conformitate cu standardul lui Dumnezeu.”

Iar răspunsul a fost acesta:

”oamenii au schimbat…”

Iar când căutăm aceasta în Biblie, găsim expresia ”au schimbat”, doar de 13 ori. Totuși, ultimele 3 rezultate, sunt în aceeași carte, în același capitol, versete foarte apropiate.

și au schimbat slava Dumnezeului nemuritor într-o icoană care seamănă cu omul muritor, păsări, dobitoace cu patru picioare și târâtoare.

Romani 1:23 VDCC

căci au schimbat în minciună adevărul lui Dumnezeu și au slujit și s-au închinat făpturii în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

Romani 1:25 VDCC

Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat în voia unor patimi scârboase, căci femeile lor au schimbat întrebuințarea firească a lor într-una care este împotriva firii;

Romani 1:26 VDCC

Hmm… de 3 ori, în același capitol, aceeași expresie, dar cu nuanțe diferite. La fel ca și în acest experiment: 3 elemente flexibile, dar cu proprietați diferite.

Salteaua închinată câinilor, o încadrez la versetul 23, la icoana care seamănă dobitoacele cu patru picioare. Iar, la această icoană, oamenii aleg să i se închine, aducând și jertfe…renunțând la slava Dumnezeului nemuritor!

Peretele flexibil este minciuna ridicată la nivel de adevăr, ca mai apoi, peretele, care nu are nicio șansă în fața mâniei lui Dumnezeu și nicio putere de a oferi siguranță, este de fapt elementul prin care omul se încrede și se închină astfel făpturii/creației, în locul Făcătorului, care este binecuvântat în veci! Amin.

Iar, după ce omul aduce jerfe câinilor, se închină și se încrede în niște pereți, pasul următor este: ”voi avea grijă de firea mea păcătoasă, satisfăcându-i toate poftele”. Astfel se ajunge la o carne acoperită de multă grăsime, care ne duce cu gândul mai mult la porci, decât la oameni. Iar aceasta, mai mult din cauza apucăturilor de a se bălăci în ceva urât mirositor, toxic și scârbos, care este împotriva firii și împotriva întrebuințării firești.

Astfel, se ajunge la cea mai groaznică situație:

Din pricina aceasta, Dumnezeu i-a lăsat…

Mă îngrozesc numai când aud așa ceva pentru că, cea mai cumplită moarte, cel mai mare blestem este să fii lăsat de Dumnezeu!!!

Doamne, către Tine strig. Stânca mea!

Nu rămâne surd la glasul meu, ca nu cumva, dacă Te vei depărta fără să-mi răspunzi, să ajung ca cei ce se coboară în groapă!

Psalmul 28:1 VDCC

Cât de bine surpinde psalmistul această situație.

Acum, unii vor veni și vor spune: ”Ce pot eu a face? Că nu pot schimba voia lui Dumnezeu! Dacă El vrea să mă lase, mă lasă și gata”.

Pentru aceasta, avem clar pasajul, atât în Romani 1, dar și în Psalmul 25:3. Dumnezeu i-a lăsat pe aceia care ei au ales așa.

Da, toți cei ce nădăjduiesc în Tine nu vor fi dați de rușine, ci de rușine vor fi dați cei ce Te părăsesc fără temei.

Psalmul 25:3 VDCC

Iar pentru cei care nădăjduim în Dumnezeu, nu doar că nu vom fi dați de rușine, ci ne bucurăm și ne veselim în Domnul Dumnezeul nostru.

Să se bucure și să se veselească în Tine toți cei ce te caută! Cei ce iubesc mântuirea Ta să zică fără încetare:

”Mărit să fie Domnul!”

Psalmul 40:16 VDCC

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Mărit să fie Domnul!

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: