Îmbrăcați păpușa și dați-i foc!

yellow and white smoke during night time
Îmbrăcați păpușa și dați-i foc!

Așa de tare ne bucurăm când auzim cuvintele Tatălui nostru ceresc, care ne îndepărtează orice îngrijorare, ne umple de pace și ne crește! De aceea, cred că se cuvine să aducem din toată inima laudă Domnului!

Slavă Ție Doamne!

Iar dacă citim cărțile profectice din Biblie, vedem că, un om care s-a depărtat de Dumnezeu, nici nu mai înțelege Cuvântul lui Dumnezeu, nici nu mai vrea să asculte de El, iar în timp, ajunge nici să nu-L mai audă.

În schimb, cei care caută să înțeleagă Cuvântul lui Dumnezeu și își dau toate silințele să asculte de El, nu doar că aud Cuvântul din ce în ce mai des, ci, Cuvântul este din ce în ce mai aproape de ei, pentru că locuiește în ei și izvorăște din ei.

Și pentru cei care abia așteaptă să fie motivați să citească un pasaj din Biblie, vă îndemn să ne bucurăm împreună de capitolul 51, din cartea Isaia. Și dacă tot vorbeam despre Cuvântul lui Dumnezeu care ne dorim să locuiască în noi pe deplin, când citim Isaia, ne bucurăm:

Eu sunt Domnul Dumnezeul tău, care stârnesc marea și fac să-i urle valurile și al cărui Nume este Domnul oștirilor.

Eu pun cuvintele Mele în gura ta și te acopăr cu umbra mâinii Mele, ca să întind ceruri noi și să întemeiez un pământ nou și să zic Sionului: „Tu ești poporul Meu!”

Isaia 51:15-16 VDCC

Așa că întreb eu: „Care om întreg la minte mai are curajul să spună cuvintele lui astăzi, în lumea în care trăim?”

Trebuie să fii naiv, ori nebun să îți mai asumi acest risc. Totuși, dacă Dumnezeu locuiește în mine și El pune cuvintele Lui în gura mea, eu le voi spune, chiar dacă nu sunt bine primite, chiar dacă dau pe față lucruri, chiar și strategii menite să fie tainice, chiar și dacă aceasta ar însemna moartea trupului meu (Romani capitolele 5, 6, 7 și 8 ne aduc aminte foarte bine lucrurile acestea). Sau, pentru cei care au nevoie să vadă rezumatul mai întâi și apoi să citească pasajul mai lung avem versetul din Galateni:

Am fost răstignit împreună cu Hristos și trăiesc…, dar nu mai trăiesc eu, ci Hristos trăiește în mine. Și viața pe care o trăiesc acum în trup o trăiesc în credința în Fiul lui Dumnezeu, care m-a iubit și S-a dat pe Sine Însuși pentru mine.

Galateni 2: 20 VDCC

Și dacă tot ați gustat versetul acesta, vă îndemn să vă săturați, citind în întregime atât epistola către Galateni, cât și epistola către Romani. Iar pentru cei care o singură porție nu e suficientă, când savurăm Cuvântul, primim câte porții dorim, din orice fel, ori dacă dorim același fel, îl primim dacă recitim aceeași carte.

Numai că, spre deosebire de mâncare, unde, cu cât mănânci mai mult, cu atât este mai greu de asimilat, când citim Cuvântul lui Dumnezeu bucuria și dorința de a asimila și mai mult crește, cu cât ”mâncăm” mai mult din El.

Acum, pentru că cei care s-au poticnit până aici, ori n-au mai avut răbdare să ajungă până aici, ne putem bucura de liniște și să dăm pernele din geam, slăvindu-L pe Dumnezeu, bucurându-ne de lumina pe care El ne-o trimite în casele și în inimile noastre.

”Îndrăzniți, nu vă temeți!”, sunt Cuvintele Domnului pentru ucenicii Săi, cei care ascultă de El și sunt crescuți de El.

Iar pentru cei crescuți de El, El ne vorbește în așa fel, încât cei care se răzvrătesc față de Dumnezeu, chiar dacă aud, sau văd, nu pot înțelege…

Așa că, Domnul ne vorbește când ne spune că, păpușa, este mai întâi îmbrăcată, ca să poată fi apreciată mai ușor, apoi i se dă foc. Și exact lucrul care a atras atenția și privirile, ceea ce a făcut-o atrăgătoare (hainele), sunt cele care i-au foc primele și ard întreaga păpușă…

Vă las să vă bucurați de lectura capitolului 51, din Isaia, iar pentru cei mai harnici și Romani și Galateni.

Harul Domnului Isus Hristos să îți umple inima, ție, familiei și casei tale!

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: