Indiferența

Biblia tratează în multe locuri subiectul acesta. Hai să luăm unul: samariteanul milostiv. Bineînțeles că mă refer la cei doi, care au trecut înaintea lui prin dreptul acelui om căzut. Dar totuși de ce au fost doi indiferenți? Mulți spun că Biblia e un fel de basm cu cifre magice. Nimic mai fals. Biblia este manualul de utilizare a omului, iar când prezintă numere de genul acesta, trebuie să le înțelegem așa: 2 oameni din 3 sunt indiferenți. Tot în Biblie găsim că oamenii vor să fie cât mai adunați. Da, la turnul Babel mă refer. Totuși, Dumnezeu spune că nu e bine și îi împrăștie pe toată suprafața pământului. Chiar dacă am putea vorbi foarte multe despre acestea, vom încerca să ne limităm și să le privim doar din prisma indiferenței.

Bun, dar unde se găsește scenariul turnului Babel, în timpurile noastre? În orașele mari. Cu cât e mai mare densitatea populației pe metru pătrat, cu atât „spiritul turnului Babel” este mai prezent. Cred că vom dezvolta și vom aborda săptămână viitoare subiectul cărămizilor, bineînțeles, dacă doriți. Dar revenind, cu cât densitatea populației crește, cu atât crește și gradul de indiferență. De exemplu: s-au înregistrat cazuri în metropole ca New York de genul acesta. Un bărbat agresează o femeie. Aceasta, văzându-se depășită fizică, apelează la țipăt. Țipă de scoate toți oamenii din blocurile din jurul scenei, la geam și la balcon. Unii chiar încep să filmeze cu telefoanele, dar femeia moare chiar sub privirile tuturor, înjunghiată. Scena aceasta durează aproximativ 30 de minute. Chiar dacă exemplul ales este extrem de dur și cu un impact emoțional extrem de puternic, trebuie înțeles că acesta este de fapt prețul pe care îl plătim pentru indiferență…

Da, în mod normal, 2 din 3 vor alege indiferența, dar cu cât densitatea populației crește, cu atât va crește și indiferența.

Ce faină e Biblia, nu? ❤️

Chiar sunt curios ce comentarii voi citi la acest articol. Curaj, nu fi indiferent! Scrie ceva și un comentariu!

1 thought on “Indiferența”

  1. Eu m-am gândit la exemplul pe care l-ai dat tu și cum fix același eveniment intr-un oraș mai mic sau chiar o țara mai mic, precum România, ce impact are aspira societății..

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: