La ce ne ajută muzica?

Citisem la un moment dat că, oamenii care cântă, adică fac o formă de muzică, își deblochează 20% din capacitatea creierului.

Eu personal, tind să fiu de acord cu aceasta teorie, iar argumentele mele le vei descoperi singur, dacă vei răspunde la următoarele întrebări:

  • De unde a venit muzica?
  • Care e rolul ei?

Cum diamantele nu le găsim la suprafață, ci adânc de tot, ascunse în pământ, la fel te sfătuiesc să sapi și tu să găsești răspunsurile, iar ele te vor ghida înspre cele mai adânci adevăruri și descoperiri, ce îți vor schimba radical viața și modul de gândire.

Acum, mi-ar plăcea să îți mai prezint o lecție extrem de valoroasă, pe care eu am descoperit-o cu ajutorul muzicii. Este vorba de pauză. Este extrem de importantă, pentru că fără ea, muzica ar fi chiar obositoare, iar dacă vorbim de un muzician care ar trebui să cânte la voce, fără pauză, îl putem asemăna cu un soldat kamikaze. Practic, pauza te ține în viață. Dar ce mai face? Înfrumusețează prin crearea dinamismului! Dinamismul se realizează de cele mai multe ori prin variația volumului (încet apoi tare și invers), sau prin introducerea pauzei.

Cât de mult ar crește rata succesului în căsătorii, dacă s-ar căuta să se implementeze o comunicare eficientă, înfrumusețată de un dinamism creat de pauză?

Hmm, revenind la pauză, mai vreau să precizez două aspecte:

1. Ce fac în pauză? Unii ar răspunde: „nimic!”. Dar, ce-ar fi ca răspunsul să fie: „meditez„, sau „evaluez situația actuală„, sau „îi ascult pe alții/altele„?

2. Cum și când ies din pauză?
Ai putea zice: acest subiect l-am putea dezvolta zile întregi! Și aș fi de acord cu tine. În schimb, muzica răspunde simplu, scurt, dar profund la acest subiect.

Pentru a se obține acea înfrumusețare prin dinamismul creat de pauză, trebuie să ieși din pauză respectând bătaia melodiei, mai exact ritmul. Cât despre când să ies din pauză, răspunsul este: când vrei tu, cât timp respecți ritmul.

Ți-a plăcut acest articol? Lasă-mi, te rog un comentariu mai jos în care să-mi zici ceva despre ce ai simțit citind acest articol! Îți mulțumesc pentru că citești acest blog și pentru că distribui, ca să ajungă la cât mai multe persoane informația!

2 thoughts on “La ce ne ajută muzica?”

  1. Din titlul pe care l-ai dat articolului, am crezut că vei prezenta o idee mai mult legată de rolul muzicii ca și pauză la tot ceea ce facem. Dar mi-a plăcut totuși cum ai făcut paralelă intre pauza din muzică și pauza din viața noastră de zi cu zi.
    Și ca răspuns la ,,Ce fac în pauză?”, cred că nu suntem puțini cei care punem mâna pe o chitară sau pe alt instrument muzical ori cei ce dau volumul mai tare la muzica favorită ce îi face să se relaxeze, pentru ca apoi să poate continua cu ușurință sarcinile pe care și le-au propus :).

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: