Rework – Jason Fried, David Heinemeier HHansso Aceasta carte e de fapt preluarea celor mai bune articole din blogul companiei autorului. Cartea asta te îndeamnă să începi in permanență într-o formă cu totul și cu totul unică.
De la zero la unu – Peter Thiel cu Blake Masters Cartea aceasta este doar pentru cei care vor să intre în zona de antreprenoriat. Peter Thiel e unul din fondatorii PayPal, iar de ani buni de zile investește în startup-uri profitabile, iar in această carte, prezintă principiile lui de alegere plus sfaturi pentru afaceri!
Banii: Stapaneste jocul (Money: Master the game) – Tony Robbins Chiar dacă e puțin intimidantă cartea (la număr de pagini și preț), vei avea parte de sfaturile unuia din cei mai buni antrenori personali din lume. Omul acesta are clienți ca Bill Clinton, Serena Williams, Hugh Jackman, Paul Tudor Jones, Ray Dalio și mulți alții, fiecare îl plătesc cu aproximativ 1 milion de dolari pe an. Acest bestseller e cu adevărat uimitor cum reușește să te facă să înțelegi, cu ușurință, aspectele extrem de complicate ale sistemului financiar.
A treia cale – Stephen R. Covey La momentul scrierii, încă savurez aceasta capodoperă, dar ar fi păcat să nu o trec aici. Cartea își propune să vină cu soluții și metode practice prin care noi să reușim să obținem rezultate extraordinare prin comunicare. Gândește-te că poți să implementezi mult mai ușor porunca: „iubește-ți aproapele ca pe tine însuți”.
Uneori castigi, uneori pierzi, inveti – John C. Maxwell Cartea aceasta te ajută să privești spre problemele și încercările întâlnite, ca pe niște oportunități de a învăța ceva nou. După ce vei citi această carte, vei avea ocazia să îi ajuți și pe alții, fiind capabil să vezi cu alți ochi, situațiile de care majoritatea oamenilor se plâng.
Viata mea in publicitate si publicitate stiintifica – Claude C. Hopkins Cei de la editura Publica au decis să facă un doi în unu, aceasta carte fiind cuprinsă din cele două cărți ale pionierul marketingului. Cartea a fost scrisă acum 90 de ani, dar strategiile prezentate, sunt aplicate și azi cu succes de către companii. De ce? Pentru că omul a descoperit principiile prin care oamenii devin interesați de un produs anume. Cartea se adresează în special celor care vor să intre în domeniul afacerilor, sau a celor care lucrează, sau vor să se îndrepte spre marketing.
Cum sa-ti creezi relatii avantajoase, sa castigi increderea si sa devii influent – Dale Carnegie Cartea aceasta începe destul de rău. E chiar enervantă timp de vreo 2 capitole. Cel puțin, așa a fost in cazul meu. De ce? În primul rând, am fost dezamăgit să aflu că această carte, nu a fost scrisă de Dale Carnegie, ci de unul din consultanții firmei. Asta e ușor de observat pentru că vei găsi citate Dale Carnegie la sfârșitul unui subcapitol. În al doilea rând, cred că au exagerat lăudând programele firmei, cel puțin în primul capitol. Aveam impresia că citesc un text publicitar. Iar în al treilea rând, dacă cartea Tata bogat, tata sarac – Robert T. Kiyosaki , e scrisă ca pe o poveste, pe care o citești extrem de ușor, în cazul acestei cărți poți citi maxim 2 capitole pe zi. Dar chiar și așa, cu tot ce am scris mai sus, cartea aceasta merită citită chiar de toată lumea. Prezintă lucruri, aspecte și metode bune atât pentru angajați, cât și pentru manageri, sau antreprenori. Dacă nu ești mulțumit de anumite aspecte la locul de muncă, citește cartea aceasta!
De la bine la excelent – Zig Ziglar După ce veți citi această carte, veți înțelege de ce eu răspund la întrebarea „ce faci?”, cu „excelent”. Zig Ziglar, scrie această carte, în anul în care, pășește în lumea celor adormiți… Dar ce frumoasă e cartea! Te umple de bucurie, te motivează să trăiești mai bine, să lupți mai mult și partea mea preferată, e că folosește foarte multe exemple și citate din cea mai bună carte a tuturor timpurilor, Biblia. Dacă tot am ajuns aici, aș dori să fac o paranteză și să îți spun că, toate cărțile recomandate de noi, ar trebui citite folosind alt timp, în nici într-un caz, timpul alocat citirii Bibliei.
Cele 15 legi supreme ale dezvoltarii personale – John C. Maxwell Pe scurt, dacă nu începi cu tine, să te dezvolți tu mai întâi, nu te aștepta ca oamenii din jurul tău să se dezvolte. Începe dezvoltarea ta personală chiar de azi, iar această carte e cu adevărat un bun manual.
Dacă ți-a plăcut acest articol, distribuie, dar te mai rog să dai și un comentariu despre ce cărți știai deja, pe care vrei să le citești și pe care le-ai citit și le recomanzi.
P.S. Dacă un măr pe zi, ține doctorul departe, o carte pe săptămână, ține plafonarea ta departe!
1. Îmi place mult articolul, foarte bine organizat, punctat.
2. Genul acesta de articole interesează pe majoritatea, deci poți sa mai faci ocazional top uri de genu.
3. Concluzia e de cele mai multe ori cea mai importanta și ai o concluzie foarte faina.
4. Bravo!
5. Chiar ma faci curioasa cu cartea aia Tata bogat… (poate o s o citesc într o zi)
Mulțumim pentru selecția făcută, o așteptam.
Pentru că ne-ai lăsat libertatea de a sugera și alte cărți, vreau să punctez aici două volume care pot fi de folos cititorilor:
1. ,,Esențialismul”, de GREG MCKEOWN (Link: https://carturesti.ro/carte/esentialismul-1037665?p=1)
2. ,,Puterea obișnuintei: De ce facem ceea ce facem în viata și în afaceri”, de CHARLES DUHIGG (Link: https://carturesti.ro/carte/puterea-obisnuintei-449567)
Au un comentariu destul de bun pe cărturești.ro, de aceea nu adaug nimic altceva legat de ele.
Totuși, aș vrea să spun două cuvinte legat de Esențialismul, o carte m-a ajutat mult în luarea unor decizii, atât profesionale, cât și personale. Majoritatea capitolelor prezintă, fiecare în parte, câte o idee simplă ce pot ajuta la conturarea omului esențialist, așa cum îl definește Greg. Una din idei face referire la puterea obiceiurilor (studiată în detaliu în cartea lui Charles pe care v-am sugerat-o) și, de fiecare dată când este nevoie, Greg face referire la alte cărți pe care le puteți studia în detaliu, dacă considerați că aveți nevoie mai mult de lucru cu dumneavoastră în aria respectivă.
Lectură plăcută!