Mamele singure – un efect al societății moderne

mother going mad while sitting with children
Mamele singure – un efect al societății moderne

Până să mă apuc de acest articol, consideram că această problemă are să vină și peste România. Dar, am îndrăznit să caut o statistică și am găsit ceva înfiorător.

Într-un articol de pe observatornews.ro, scris în 2019, am găsit că, în România, există 500 de mii de mame singure, care își cresc copiii și 100 de mii de tați singuri. Iar la nivel internațional ar fi fost 13 milioane de familii monoparentale (sursa aici).

Acuma, statistica, ne face să fim reci, de multe ori. Dar, pentru a înțelege ce înseamnă aceasta și pentru a compensa răceala societății și a statisticii, haidem să încercăm să ne imaginăm cum ar fi fost, ca fiecare din noi, să fi crescut fără tată.

Chiar și cei care au avut un tată nu tocmai model, i-am văzut că au primit multe lecții valoroase din partea taților lor. Și nu numai lecții, ci și experiențe și amintiri. Puteți observa și voi aceasta și chiar mi-aș dori să căutăm să fim mai atenți și la astfel de aspecte ale vieții.

Acum, luăm și ne imaginăm un caz mai greu de suportat: dacă tatăl ar fi avut potențialul să fie un părinte model și nu a fost lăsat să fie unul? Iar când acesta a încercat, soția modernă renunță la învățătura tradițională, pentru doctrina modernă și își ia viața în mâini, renunțând la învechitul de soț…

Și dacă cineva merge pe această vale a morții, întunericul se adâncește și mai tare. Și parcă nu era sufiecient că femeia își părăsește bărbatul, din cauza unor minciuni și doctrine diabolice, i se spune să își caute bărbatul pe care îl merită.

Dar, dacă tot am ajuns la acest subiect, haideți să subliniem un aspect foarte important, prin care înțelegem cât de nocivă și distrugătoare este această minciună.

Dacă cineva îți spune: ”tu meriți mai mult!”, fugi cât de tare poți și nu accepta niciodată această minciună. Pentru că uite ce nu ți se spune:

Noi, ca și oameni, creștem. Iar prin această creștere, absolut nimeni nu poate spune ce merităm. Pentru că, ceea ce aș merita astăzi, mâine nu mai merit deloc, pentru că m-am schimbat. Și această schimbare este datorată creșterii. Chiar și un om rău, dacă stăruie în a face răul și mâine, el nu va mai merita răul pentru azi, ci, un rău și mai mare, mult mai cumplit, care nu seamănă cu cel de azi.

Asta, dintr-o perspectivă.

Din pespectiva complementară celei de mai sus, trebuie să tratăm subiectul și astfel:

”Cine este bun, ca să merite ceva bun?”

Răspunsul ne strânge în spate și ne îngrozește, dar acesta este adevărul: ”absolut nimeni din noi nu merităm binele, pentru că noi suntem răi!”

Și dacă acesta este adevărul și aici se află înțelepciunea, atunci, să nu căutăm niciodată ceea ce merităm, ci, să fugim la Dumnezeu, smeriți și neputincioși, cerând milă și îndurare!

Iar dacă vrem să avem îndrăzneală la Dumnezeu, haideți să și îmbrățișăm doctrinele Bibliei, care sunt opuse celor din societatea modernă.

Deci, dacă am înțeles gravitatea alegerii unei femei care își părăsește bărbatul, pentru că el nu o mai merită pe ea, putem să ne întoarcem la mamele singure, care nu înțeleg nici aspectul expunerii.

În societate, dacă ești un părinte singur, ești lăudat și aplaudat de societate. Ba chiar numit erou/eroină. Dar, Biblia spune că femeia este un vas mai slab.

Și, întrebarea mea este: ”cine ar putea fi considerat înțelept, sau măcar inteligent, că și-a construit un drum, pe care să treacă tot felul de oameni, utilaje și mașini, din flori alese?”

Pentru că sensul de ”slab”, din Biblie, nu este deloc cu privire la a fi inferior, ci, sensul este spre gingășie. Iar dacă eu iau gingășia florii și-o arunc în picioarele tuturor, distrug gingășia, fără a obține nimic bun. Doar pierdere și distrugere. Dar societatea, care înțelege aceasta, fiind condusă de minți diabolice, exact aceasta încearcă să facă.

Dumnezeu are o deosebită atenție asupra văduvii și a orfanului, pentru că El știe că ”nu este bine ca omul să fie singur”, dar îndepărtarea de învățăturile Lui, ne conduc pe topoganul alegerilor care duc la moarte…

Există nădejde? Da! Dar consecințele alegerilor noastre tot le vom culege…

Așa că, dacă ne putem îndrepta, să cerem ajutorul lui Dumnezeu și putere de la El, să se îndure de noi și să ne îndrepte.

Iar dacă stăm drepți, e numai bunătatea și harul lui Dumnezeu, care ne ține!

Așa că, oriunde am fi, să ne apropiem de Dumnezeu din toată inima noastră, pentru că, numai El ne poate ajuta și mântui!

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: