Mix-ul de biscuiți și mini brezel

Când citesc în Biblie, îmi place enorm cum Isus Hristos, Domnul și Mântuitorul nostru, ne-a lăsat atâtea pilde, prin care ne spune să ne uităm în jurul nostru, dar nu pentru a judeca, ci pentru a înțelege.

Așa că, în articolul de azi, scriu despre ceva ce am pe lângă mine. Ca să fie transparență deplină, pe foaia pe care am notat ideile articolului, sunt firmituri din mix-ul de biscuiți și mini-brezel.

Dacă ți s-a făcut poftă și nuj, ai vrea să mănânci niște biscuiți din ăștia, puțin rumeniți, crocanți și chiar gustoși, iar pe deasupra ai un produs/serviciu pe care îl comercializezi, poți să-mi scrii, că încerc să scriu un articol/paragraf prin care, potențialilor tăi clienți li s-ar putea face poftă de produsele/serviciile tale.

În fine, gata cu reclamele. Hai să trecem la mix-ul nostru.

Eu am observat că nu toți sunt la fel. Unii sunt mai moi, alții mai tari.

Cei moi, mai exact, biscuiții, tind să aibă mai multe arome și grăsimi, culori și forme; pe când covrigeii, tind să fie mult mai tari și de aceeași culoare. Singura lor particularitate este sarea care, cade aleatoriu pe ei, oferindu-le o originalitate prin locul, unde s-a lipit sarea de ei.

Sunt sigur c-ai prins ideea.

Dar dacă tot te-ai încălzit, haide să mai vedem 2 perspective.

Prima perspectivă ar suna cam așa: dacă sunt un om prins într-o manipulare a maselor și ajung să cred că toți sunt la fel, ori că toți trec prin aceeași viață ca a mea, atunci, ar fi potrivit să îmi iau privirea de pe covrigeii ce par a fi identici și să mă uit și spre diversitatea biscuiților. Și da, acesta ar fi o jumătate din primul pas spre eliberarea ta. Dacă vrei să faci pasul complet, ori citești în continuare blog-ul Educenteza, fără să pierzi vreun articol, ori cumperi cartea Manipularea Modernă (când va fi disponibilă) și ai acolo totul explicat, ori citește Biblia (de fapt asta e soluția numărul 1, pe care eu o recomand). Cine știe, poate termini de citit Biblia până va fi disponibilă cartea.

A doua perspectivă? Din perspectiva unui om liber, te vei bucura de fiecare în parte. Cei tari, au o aromă tare, dar mențin și gingiile puternice, mai exact, capacitatea de a mesteca lucruri mai grele. Altfel, mâncând doar hrană moale, nu vei mai putea crește, vei fi doar menținut în viață. Singura posibilă creștere, ce va duce la o distrugere, va fi obozitatea.

Dacă nu ești familiarizat cu blogul acesta, îți recomand să vezi orice cuvânt ca fiind un simbol. Foarte rar sunt prezentate în mod direct lucrurile aici.

De ce? Vreau să mâncăm o hrană tare, prin care să creștem.

Iar cireașa de pe tort abia acum urmează:

12 În adevăr, voi, care de mult trebuia să fiţi învăţători, aveţi iarăși trebuinţă de cineva să vă înveţe cele dintâi adevăruri ale cuvintelor lui Dumnezeu și aţi ajuns să aveţi nevoie de lapte, nu de hrană tare. 

13 Și oricine nu se hrănește decât cu lapte nu este obișnuit cu cuvântul despre neprihănire, căci este un prunc

14 Dar hrana tare este pentru oamenii mari, pentru aceia a căror judecată s-a deprins, prin întrebuinţare, să deosebească binele și răul.

Evrei 5:12-14 VDC

Dumnezeu să ne binecuvinteze pe fiecare în parte!

P.S. Dacă mai ai alte perspective, poți să le împătășești în rubrica de comentarii.

 

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: