O discuție despre Autoritate

high rise concrete building during dawn

Dacă trăim în Lumină și Lumina trăiește în noi, atunci știm adevărul despre autoritate.

În schimb, dacă noi credem că suntem luminați pe baza inteligenței proprii, sau poate pe înțelepciunea veacului acestuia, această falsă lumină, este de fapt bezna din toate timpurile, cu un alt titlu/denumire.

Și masele de oameni, pentru că se iubesc mai mult pe ei înșiși, ajung să-L urască pe Domnul și Mântuitorul nostru, Isus Hristos, atât de mult încât dacă ar veni încă o dată în chip de om, ar fi fost răstignit, de același tip de oameni, indiferent de vremuri.

Și cum arată acești oameni care L-ar răstigni oricând?

Exact cum ne este prezentat în Biblie.

Luăm un exemplu, de poftă (iar dacă ți se face poftă, du-te și te satură în Biblie).

Fariseii și cărturarii.

Prea des, dacă apare vorba despre farisei și cărturari, într-un grup de așa ziși creștini (în sensul că ei singuri se numesc așa, marea majoritate a lor folosind această denumire pentru a avea un statut în societate și anumite beneficii, folosite în a-și satisface propriile dorinți ale firii pământești), vedem că sunt criticați și văzuți ca fiind niște escroci, niște înșelători și niște ipocriți.

Dacă îi judec pe ei corect, conform Bibliei, atunci, e bine. Dar, la modă, noi avem acum versetul:

Nu judecați, ca să nu fiți judecați.

Matei 7:1 VDC

În primul rând, doar că dacă vom căuta să înțelegem mesajul din acest context, El nu ne spune să nu judecăm faptele oamenilor, ci, ne spune să ne cercetăm și să ne analizăm mai întâi bârnele din ochii noștri, care nu ne lasă să vedem clar nici pentru noi și nici pentru altul.

Iar dacă este vorba de judecată, tot Domnul Isus Hristos ne învață că are cine să ne judece.

În al doilea rând, acești farisei și cărturari, sunt aceeași oameni, ca și noi, care au dorința să fie mântuiți, dar merg pe drumuri greșite, ori din neștiință, ori din alegerea lor proprie.

Atenție! Aceștia, indiferent de cult și/sau cultură, sunt ori frații noștri în Domnul (ce sunt în etapa de creștere), ori câmpul nostru de misiune (au nevoie de nașterea din nou).

Da, noi suntem chemați cu toții la unitate în Duh și în Adevăr, ascultând de Cuvântul lui Dumnezeu, nu la dispute între interpretări doctrinare, pur teologice, ori la unirea instituțiilor divizate, într-una singură (ecumenismul).

Acestea fiind spuse, putem înțelege clar că fără această Autoritate a lui Dumnezeu, pusă, mai presus de toate, ce înseamnă să-L punem pe Dumnezeu mai presus de toate, într-un mod autentic, începând cu fiecare individ (se începe cu EU și apoi cu aproapele – pentru a evita călăuza unui orb asupra altui orb), noi chiar n-avem nicio șansă de a fi în Lumină.

Pentru că faptele lumii și cum își caută ea autoritatea, ne este cunoscut, nu știu dacă are sens să insist. Dar dacă am dat un exemplu mai sus, voi încerca să dau minim un exemplu și aici.

Lumea își creează o falsă autoritate, în care, oamenii chiar cad ușor în această capcană. De exemplu, se practică foarte mult, transformarea notorietății în autoritate.

Ce înseamnă asta? Dacă acel om, sau canal de comunicare are o audiență mare, asta înseamnă notorietate, nu și autoritate.

Dar, chiar și un orb a putut să vadă această atitudine de autoritate, din partea celor cu ceva notorietate, în special în aceste vremuri pe care le trăim zilele astea.

Adică, tu vrei să-mi zici, că doar pentru că ai ajuns la mai multe persoane, tu ești credibil, doar pentru acest lucru? Și adevărul este că ei exact pe asta se bazează – ne faptul că lumea nu analizează așa lucrurile și, din neștiință, le acordă credibilitate și le oferă autoritate.

Efectele ce ar trebui să rezoneze în mințile noastre, sunt acele lagăre de concentrare naziste, pornite exact din acordarea de credibilitate, autoritate (și implicit putere), unui om/grupări de oameni, ce nu recunosc și nici nu acceptă, Autoritatea lui Dumnezeu.

Închei cu aceste versete minunate:

Încrede-te în Domnul din toată inima ta și nu te bizui pe înțelepciunea ta!

Provebe 3:5 VDC

Încrede-te în Domnul și fă binele; locuiește în țară și umblă în credincioșie.

Psalmul 37:3 VDC

Fie slăvit Numele Lui, în veci! Amin.

P.S. Dacă tot e să căutăm autoritatea la cineva mare, de ce să-L nu alegem, din start, pe Cel mai mare?

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: