Rezidirea Templului. Cum? Când? Unde?

white painted buildings under blue sky

Rezidirea Templului. Cum? Când? Unde?

Și de acum, oamenii, în special creștinii vor începe să se gândească la perioada de escatologie (perioada de după răpirea Bisericii, când Templul va fi rezidit și Domnul Isus Hristos va domni fizic, pentru o mie de ani).

Chiar nu e greșit aceasta, ci din contra, mă bucură faptul că sunteți studioși ai Scripturilor și chiar nu vreau să fac tulburare în documentarea fiecăruia.

Ci îmi doresc să sporim, fiecare în parte, în cunoașterea Scripturilor, dar nu doar din prisma cărturarilor, ci, din prisma unor credincioși care ne dăm toate silințele să împlinim ceea ce ni se descoperă. Ba chiar, majoritatea din noi mărturisim că de cele mai multe ori, ni se descoperă cu adevărat, nu când înțelegem cu mintea, ci, înțelegerea apare, abia atunci când, căutăm să împlinim.

Acum, că am lămurit un aspect, haideți să mai aducem un element extrem de important.

Dacă vrem să rezidim ceva, va trebui să încercăm mai întâi, să înțelegem de ce vrem să rezidim acel ceva.

Iar primul gând care ne vine în minte, este: ”se impunea prin unicitate, puritate și frumusețe.”

Și cuvântul de bază al acestui argument este chiar acel verb: ”se impunea”.

Între celelalte clădiri banale, mici, simple, modeste, apare templul, precum crinul între spini.

Cu acest argument în minte, parcă nu mai ai nevoie de alte argumente, și parcă ai vota că dorești ca templul să fie rezidit.

Și wow! Mă bucur și îți mulțumesc pentru votul de încredere pe care mi l-ai oferit.

Acum, că ai semnat, aș dori să-ți zic mai multe despre acest Templu minunat.

Dacă te gândeai la Templul de la Ierusalim, eu nu m-am referit la el. Și am și câteva argumente, de ce nici nu mă voi referi la acel Templu.

Templul de la Ierusalim, în primul rând, va fi zidit la porunca Domnului, la vremea stabilită de El și nu de oameni.

Iar, în al doilea rând, va fi zidit de evrei, cu precădere, pentru evrei.

Și noi, facem parte din neamuri, iar perioada aceasta este pentru noi.

În această perioadă, templul de la Ierusalim, este dărâmat, tocmai ca, neamurile să aibă acces la același har, adică la mântuirea prin credința în Domnul Isus Hristos.

Această perioadă, este perioada Duhului Sfânt. Iar Templul Duhului Sfânt, este trupul fiecărui credincios.

Nu știți că trupul vostru este Templul Duhului Sfânt care locuiește în voi și pe care L-ați primit de la Dumnezeu? Și că voi nu sunteți ai voștri?

1 Corinteni 6:19 VDCC

Despre acest templu aș vrea să vorbim. Și nu numai să vorbim, ci chiar vreau să-l zidim, ori să-l rezidim.

Și pentru aceasta, trebuie să începem cu nașterea din nou.

Apoi, în ascultare, botezul nostru să mărturisească despre nașterea noastră din nou, ca mai apoi, primind darul Sfântului Duh, să fim umpluți de Duhul Sfânt.

Acum, suntem siguri că Duhul Sfânt locuiește din plin în noi, iar pe Temelia credinței, care este Domnul Isus Hristos, noi suntem zidiți prin puterea Duhului Sfânt.

Și așa am ajuns să putem să răspundem la întrebările din titlu: Cum? Când? Unde?

Cum?

Cine vorbește în altă limbă se zidește pe sine însuși, dar cine prorocește zidește sufletește Biserica.

1 Corinteni 14:4 VDCC

Nu vă lăsați înșelați de niște ignoranți, care își atribuie singuri titluri emerite pentru cunoașterea Scripturii, când ei, oricare ar fi ei, anulează vorbirea în limbi și orice manifestare a darurilor Duhului Sfânt, doar pentru că nu le place lor, anulând astfel Biblia.

Când?

Câtă vreme se zice: „Astăzi, dacă auziți glasul Lui, nu vă împietriți inimile, ca în ziua răzvrătirii.”

Evrei 3:15 VDCC

Astăzi, încă nu e prea târziu, așa că, nu amâna nici măcar un ceas! Acționează acum și salvează-ți viața, părăsind moartea pentru viața veșnică!

Unde?

Către Biserica lui Dumnezeu care este în Corint, către cei ce au fost sfințiți în Hristos Isus, chemați să fie sfinți și către toți cei ce cheamă în vreun loc Numele lui Isus Hristos, Domnul lor și al nostru:

1 Corinteni 1:2 VDCC

În vreun loc, sau în oricare loc, locul nu contează, ci, pe cine cheamă acei din acel oricare loc. Dacă cheamă Numele Domnului Isus Hristos, acolo este și Biserica lui Hristos!

Chiar dacă acest Templu al Duhului Sfânt, îl vedem la stadiu de temelie și atât, aceasta, aș vrea să fie prioritatea noastră numărul unu: Să-L vedem pe Duhul Sfânt că ne zidește pe noi, ca să ne asemănăm, în fiecare zi, mai mult cu Domnul și Mântuitorul nostru, Domnul Isus Hristos!

Noi, pe puterile noastre, nu vom putea, dar, prin puterea Duhului Sfânt, noi suntem biruitori și creștem în Voia lui Dumnezeu!

Deci, fiindcă avem astfel de făgăduințe, preaiubiților, să ne curățim de orice întinăciune a cărnii și a duhului și să ne ducem sfințirea până la capăt, în frica de Dumnezeu.

2 Corinteni 7:1 VDCC

Harului Domnului Isus Hristos și dragostea lui Dumnezeu și împărtășirea Sfântului Duh să fie cu voi cu toți! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: