Venezuela la pământ

Uite, un link, iar dacă înțelegi limba engleză, te rog să-l vizionezi cu atenție. Click aici.

Pentru cei care nu aveți timp, vă recomand articolul administrarea timpului.

Din nefericire, prea puțini oameni știu ce se întâmplă în Venezuela. Unul din motive e: manipularea socialistă, puternic îmbibată în toată mass media. Acum, trebuie să fac o paranteză și să vă dau un sfat, pe care, înainte de însușire, treceți-l prin propriul vostru filtru, iar dacă nu e bun, nu-l luați.

Omul nu are nevoie de entertainment! Entertainment-ul e un concept relativ nou, prin care manipulezi masele de oameni extrem de ușor, în sensul că vor consuma mai ușor ce vrei tu, în timp ce le scazi gradul de productivitate și motivația.

Revenind la socialism, în aparență, scopul, e unul nobil, dar în profunzime este doar un drog, ce îți ia, în primul rând libertatea, ca mai apoi să fii folosit ca și un animal într-o fermă. Unul din mentorii mei, vorbește de socialism folosind exact imaginea unui fermier cu o fermă de vaci. Fermierul, statul socialist, îți va oferi un acoperiș deasupra capului și ceva de mâncare, iar tu vei da totul stăpânului. Dacă intrăm și mai adânc, găsim și un răspuns al răutății prezente între oameni. Într-un stat socialist, cetățeanul este invitat să aibă o relație cât mai bună cu stăpânul, acesta din urmă luându-și angajamentul să se ocupe de nevoile tale. Astfel apare dezinteresul cetățenilor față de cei apropiați. Revenind la fermă, stăpânul nu are nici o problemă, dacă, în lipsa lui, vacile se ironizează, se umilesc, sau se bârfesc, cât timp dau 100% din laptele lor. Interesant e că nu am văzut vreun fermier preocupat de gândul să negocieze cu vaca, să-i rămână și ei, un 40% măcar. Nu! Vițeii sunt trecuți pe lapte praf…

Din păcate, statul cu cea mai mare cantitate de petrol din lume, Venezuela, votează, în anul 1999, socialismul. Asta ca, în anul 2018, inflația ajungând la 2,6 milioane %. Ce înseamnă asta? Să vă faceți o idee, inflația pe tot globul e undeva la 2.5%. Inflația înseamnă devalorizarea banului. Așa au ajuns cetățenii rămași în Venezuela să facă diverse poșete și evantaie din banii lor, deoarece, dacă anul trecut aveai nevoie de un dolar să cumperi o cafea, anul următor, aceeași cafea se cumpără cu 2,6 milioane de dolari. Așa creezi haosul total. Iar după 20 de ani de gratuități socialiste, oamenii rămași, au mușchii de făcut bani, total atrofiați…

Ce părere ai despre acest articol? Te interesează? Îl consideri util? Lasă-mi, te rog, un comentariu mai jos și de ce nu, distribuie, să ajungă la cât mai mulți informația.

1 thought on “Venezuela la pământ”

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: