Tu de la cine primești știrile?

woman holding burning newspaper tu de la cine primești știrile
Tu de la cine primești știrile?

Da! De la cine primești știrile contează, deoarece aceeași știre, poate fi primită complet diferit, dacă vine din surse diferite.

Și înainte de a intra direct în subiectul nostru, aș destăinui un simbol prezent și aici, dar și în articolele mai vechi, denumite ”Știrile de Marți”. Simbolul este un ziar care arde.

Iar mie personal îmi place acest simbol, deoarece are mai multe înțelesuri subtile.

Primul înțeles este că știrile cum vin, așa pleacă, așa că, să nu mă atașez prea mult de ele, schimbându-mi viața, sau renunțând la unele principii de-ale mele. Nu! vreau să rămân același om, dornic să fiu schimbat de cunoașterea lui Dumnezeu, nu de știri ce au avut loc prin locuri pe unde n-am niciun fel de tangență.

Al doilea înțeles este că știrile îmi ard timpul și energia, așa că, voi alege să nu fiu interesat de ele, deoarece energia și timpul meu nu le-am primit de la Dumnezeu astăzi, ca să le risipesc pe lucruri de nimic, sau lucruri trecătoare și ușoare.

Iar al treilea înțeles, pe care îl voi prezenta aici, chiar dacă mai sunt și altele, este că știrile tind să îmi creeze arsuri pe trupul meu, deoarece ele sunt ca un foc, pe care prin aflarea știrii, ceva se aprinde în om.

Acum, dacă știrea pe care tu o auzi, este că ești un om păcătos și că singura ta șansă de mântuire este prin credința în Domnul Isus Hristos, care a murit pentru păcatele noastre, iar noi, dacă ne punem toată încrederea în El și ascultăm de Cuvintele Lui, noi suntem mântuiți, să știi că, Domnul Isus ți-a vorbit, chiar dacă acest mesaj a ajuns la tine prin gura unui om, sau prin scrierea unui om.

Dar, dacă un om scrie doar despre alți oameni, sau alte fenomene trecătoare, focul știrilor de genul acesta te va consuma (te va arde), ca tu să rămâi însemnat ca fiind consumator de știri de nimic, urmând ca cel rău să facă profit pe seama ta, asigurându-se că tu rămâi rob al păcatului.

Pe când, dacă tu auzi Evanghelia, sau vestea bună a mântuirii, această știre, dacă o crezi și o primești în viața ta, va fi tot un foc, care îți va schimba viața. Numai că, acest foc, este Duhul Sfânt, care te va elibera de păcat, iar tu vei fi o ființă nouă, care, prin procesul sfințirii, te vei asemăna mai mult și mai mult cu Domnul Isus, în gândire, în vorbire și în comportament.

Slavă Domnului că El încă se mai îndură de noi și încă ne cheamă să ascultăm de Cuvântului Lui!

Am putea încheia aici articolul. Dar, haideți să vorbim acest lucru cât de direct putem, să fim siguri că răspundem la întrebarea din titlu, pe înțelesul oricui.

După cum articolele denumite ”Știrile de marți” au fost redactate să încurajez oamenii să nu mai citească știri mincinoase (un adevăr spus incomplet este tot o minciună), manipulatoare, create și redate în așa măsură să creeze doar diviziune, ceartă, conflict, răutate și frică, tot așa și prin acest articol caut să întăresc acest lucru și să îndemn pe orice om să se umple de Cuvântului lui Dumnezeu, care aduce eliberarea, pacea și liniștea sufletească!

Iar Cuvântul lui Dumnezeu încă este accesebil! Citiți și studiați Biblia! Apropiați-vă de Dumnezeu citind scrisoarea Lui de dragoste pentru noi!

Uite, haideți să citim împreună un pasaj scurt din Biblie, pe tema noastră de astăzi:

Când a ajuns Isus de partea cealaltă, în ținutul gadarenilor, L-au întâmpinat doi îndrăciți, care ieșeau din morminte. Erau așa de cumpliți, că nimeni nu putea trece pe drumul acela.

Și iată că au început să strige: „Ce legătură este între noi și Tine, Isuse, Fiul lui Dumnezeu? Ai venit aici să ne chinuiești înainte de vreme?”

Departe de ei era o turmă mare de porci, care pășteau.

Dracii rugau pe Isus și ziceau: „Dacă ne scoți afară din ei, dă-ne voie să ne ducem în turma aceea de porci.”

„Duceți-vă”, le-a zis El. Ei au iești și au intrat în porci. Și, deodată, toată turma s-a repezit de pe râpă în mare și a pierit în ape.

Porcarii au fugit și s-au dus în cetate de au povestit tot ce se petrecuse și cele întâmplate cu îndrăciții.

Și iată că toată cetatea a ieșit în întâmpinarea lui Isus și, cum L-au văzut, L-au rugat să plece din ținutul lor.

Matei 8 de la versetul 28, la 34 inclusiv, VDCC

Când Domnul Isus, în altă parte (vezi Evanghelia după Ioan capitolul 4), vorbește cu o femeie samariteancă și ea personal când merge și istorisește despre Domnul Isus, ea care a vorbit direct cu El, mulți din cetatea ei, au venit la El și L-au rugat să rămână la ei.

Pe când, în textul de mai sus, când porcarii, care au fost deranjați de prezența Domnului Isus în acele locuri, a însemnat ca ei să piardă o afacere ilegală (creșterea porcilor în Israel era la fel cum este cultivarea de plante interzise în zona noastră), au avut toată inspirația să prezinte știrile despre Domnul Isus în așa fel încât oamenii care i-au ascultat de porcari, au acceptat focul porcarilor (chiar dacă ei n-au beneficiat de profitul adus de porci) și L-au rugat pe Domnul Isus să plece de la ei…

Ce dureros… să vină Domnul Isus la tine în zonă, să elibereze oamenii de păcate și de demoni și eu să mă întovărășesc cu porcarii și să-L rog pe Domnul Isus să plece de la mine?

Ce poate fi mai trist decât aceasta?

Cred că rezultatul era altul dacă locuitorii cetății veneau la cei doi îndrăciți care au fost eliberați de Domnul Isus și le ascultau mărturia…

Așa că voi încheia astfel:

Tu de la cine îți primești știrile? De la porcari, sau de la cei atinși și eliberați de Domnul Isus Hristos?

1 thought on “Tu de la cine primești știrile?”

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: