Vei apăsa butonul?

anonymous person pressing button of lift
Vei apăsa butonul?

Te afli într-o mașină, la volan. Cu această mașină ai ocazia să mergi în foarte multe locuri.

Unii învață să fie mulțumitori, alții se declară claustrofobi și vor încerca tot felul de motive să se declare nemulțumiți, din cauză că, nu pot părăsi mașina.

În interior se află mai multe butoane. Unele din ele sunt învățate destul de repede. Dar, unele, rămân un mister mult timp.

Totuși, îmi sare în evidență un buton galben. Nu e ca acela din imagine, ci e diferit. E un buton de tip manetă, care se dă în sus, sau în jos. Dar, pentru a nu fi apăsat din greșeală, are un capac galben, de protecție.

Iar pentru a putea apăsa butonul, trebuie mai întâi să ridici capacul galben de protecție și apoi să ridici butonul.

Un alt detaliu important e că, protecția, sau acel capac galben, are și un arc, care menține butonul protejat. Adică, dacă ridic capacul galben să văd butonul și apoi iau mâna de pe el, capacul se va întoarce în poziția inițială, acoperind din nou butonul.

Acestea fiind spuse, putem trece la următoarea întrebare, poate cea mai așteptată:

”Ce face butonul?”

În momentul în care îl apăs, fie că merg, sau nu cu mașina, pe capota mașinii îmi va cădea un elefant.

Deci, acum știm că, acel buton poate fi numit: ”butonul de distrugere totală”.

Acum, pentru că avem contextul, putem relua întrebarea din titlu:

”Tu vei apăsa butonul?”

Poți să te gândești mai mult și să dai și un răspuns, cât se poate de complex.

Totuși, Domnul mi-a spus așa:

”Toți oamenii apasă acest buton!”

E în natura omului. Unii se scuză spunând: ”am fost prea curios”, alții: ”din greșeală”. Dar, realitatea e, că, dacă ești de ceva timp în viață, ai apăsat acel buton cel puțin o dată.

Și, o dată apăsat, unii fac și mușchi, dezvoltând tehnici incredibil de optimizate, pentru a apăsa butonul mai repede și de mai multe ori.

Iar imaginea e următoarea:

O stradă plină de mașini, incapabile să meargă, dar, pe care cresc munți de elefanți pe ele. Și din mașină nu se mai vede decât acel gri, al pielii de elefant.

Ce-i de făcut? Oare mai există vreo șansă de a fi aduse aceste epave din nou la viață, sau le așteaptă centrul de colectare numit: ”fier vechi”?

Dar până să răspundem la întrebarea aceasta, haideți să vedem ce semnificație are acest buton.

Butonul, are un capac de protecție galben.

Cu toții știm că semnificația culorii galbene este ”gelozia”. Iar Biblia ni-L prezintă pe Dumnezeu ca fiind un Dumnezeu gelos. El ne-a creat ca noi să fim ai Lui și să ascultăm de El.

Iar dacă noi nu ascultăm, noi alegem să-L întristăm, să-I ațâțăm mânia. Și cea mai bună analogie aici, este aceasta: la fel cum o soție, merge și își înșeală soțul, iar el când află, se umple de mânie.

Astfel, dacă trec peste avertismentul capacului de protecție care spune așa: ”vrei să-L faci gelos pe Dumnezeu și să-L faci să se mânie?” și din rea voință, încăpățânare, mândrie și egoism apăs butonul și primesc elefantul.

Iar elefantul este păcatul, de care eu mă fac vinovat și trebuie să înțeleg că sunt responsabil de alegerea făcută.

Și, dacă eu nu pot să mă dau jos din mașină, asta înseamnă că nici nu pot să-mi repar singur mașina. Și nici la alți oameni nu pot apela, deoarece, fiecare om, este captiv în propria mașină.

Asta înseamnă că, voi avea nevoie de o persoană, de o altă natură, decât cea umană, care să nu mai aibă limitarea noastră, a statului în mașină.

Și uite-ne ajungând la posibilitatea în care, acum, putem să răspundem la întrebarea de mai sus.

Dacă nu apelez la Dumnezeu, destinul meu este moartea și putrezirea în focul veșnic.

În schimb, Dumnezeu ne iubește atât de mult, încât ne oferă o soluție, prin care noi să fim salvați.

Iar această soluție, are un Salvator. El este Fiul Lui Dumnezeu, care S-a întrupat, S-a jertfit pentru noi, plătind pentru noi, plata păcatelor noastre.

Și soluția lui Dumnezeu sună așa: ”pocăiește-te de ce-ai făcut, crede în jertfa Domnului Isus Hristos, mărturisește-L pe El și ascultă de El. Astfel vei fi socotit fără păcat, deiarece păcatele îți vor fi iertate și vei avea dreptul să te faci copil de Dumnezeu, având asigurată viața veșnică.”

Uau!

Ce mare e Dumnezeu! Și cât de mare e iubirea Lui față de noi! Toată slava Ți se cuvine numai Ție Doamne! Amin.

Acum, înainte de încheia, haideți să mai răspundem la o întrebare foarte importantă:

”Cum fac, ca, după ce mă întorc la Domnul, El îmi restaurează mașina (viața), să nu mai fiu tentat să apăs pe butonul păcatului?”

Dacă eu sunt copil de Dumnezeu și ascult de El, El locuiește în viața mea. Iar puterea de a nu mai apăsa butonul numai El o are.

Așa că, practic vorbind, locul din față, al șoferului, îl voi elibera, pentru ca Duhul Sfânt să îmi conducă viața. Iar eu, dacă vreau să fiu bucuros, voi ocupa locurile din spate, destinate copiilor lui Dumnezeu.

Iar de aici, voi putea să mă concentrez pe a-mi lăuda Bunul meu Tată ceresc: ”Ce bine conduci tu Tată! Ce mare ești Tu! Nu e nimeni ca Tine așa de bun! Doar tu ești cu adevărat bun! Abia acum pot gusta cu adevărat, viața pe care Tu, de la început ai vrut s-o am!”

A lui Dumnezeu să fie toată slava, în veci! Amin.

Lasă un răspuns

Scroll to Top
%d blogeri au apreciat: